Dressyr
7 december 2020 13:47

Så vill Isabell Werth kunna påverka dressyrens utveckling

InternationelltTiden utan så mycket tävlingar under pandemin har fått dressyrens världsetta, tyska Isabel Werth att fundera på hur hon vill påverka dressyrsportens utveckling. Nu kandiderar hon till ordförandeposten i Internationella Dressyrryttarklubben, IDRC.

Så vill Isabell Werth kunna påverka dressyrens utveckling
Isabell Weths Emilio kommer inte till start, men dessbättre har hon som bekant två andra starka kort. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är i en intervju med dressursport-deutschland.de som Isabell Werth berättar att hon kandiderar till ordförandeposten i IDCR.

Hon säger att hon har haft mer tid att fundera över sportens utveckling under pandemin och att hon själv vill vara med och påverka. Detta inte minst med anledning av den aktuella hjälmfrågan där hon tog täten för ett internationellt upprop mot hjälmtvånget på mästerskap.

– Jag tycker att de internationella dressyrryttarna behöver en vara en starkare röst. Jag skulle vilja hjälpa till att säkerställa att de organiserar sig bättre, säger hon i intervjun.

Kortare kommunikationsvägar

Isabell Werth ser också en utvecklingspotential i kommunikationsvägarna mellan dressyrryttare.

– Vi har inte tid att läsa och skriva långa mejl. Kommunikationen måste vara kortare och väldigt öppen. Och det är viktigt att så många ryttare som möjligt är aktiva.

Nu är det finska Kyra Kyrklund som innehar ordförandeposten. Det har hon haft sedan 2010 och tidigare i år meddelade hon att hon inte vill stanna kvar på posten.

IDRC har sitt årsmöte i dag, måndag. Då är planen att en ny ordförande ska väljas.

Främja sporten

Organisationen har funnits sedan 1986 och ska främja internationella dressyrryttares intressen på olika sätt, till exempel gentemot tävlingsarrangörer och Internationella Ridsportförbundet, FEI.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden