Dressyr
1 november 2020 09:14

FEI behandlar inte hjälmskrivelsen

RegeländringDen skrivelse som flera internationella toppryttare lämnat till Internationella Ridsportförbundet, FEI, gällande införandet av hjälmtvång på tävlingar, kommer inte att behandlas av FEI:s generalförsamling i november.

FEI behandlar inte hjälmskrivelsen
Svenske dressyrryttaren Patrik Kittel vill kunna välja själv om han ska hjälm eller hatt på tävling. Foto: Roland Thunholm

Det är Eurodressage som berättar att skrivelsen där flera internationella toppryttare motsatte sig hjälmtvånget skulle ha varit inlämnad i mars för att kunna behandlas av FEI korrekt.

Det var förra veckan som skrivelsen blev offentlig. En rad svenska ryttare stod bakom den, bland annat Tinne Vilhelmson Silfvén, Paulinda Friberg, Juliette Ramel och Patrik Kittel.

Det handlade framförallt om att de ville ha valfrihet när det gäller att bära hjälm eller hatt på internationella tävlingar.

Planen är att hjälm ska bli obligatorisk på alla dressyrtävlingar inom FEI 2021. Dressyrryttarna bakom skrivelsen ville att det årliga stora mötet i FEI, General Assembly som arrangeras 23 november, skulle ändra på det beslutet. Men för att skrivelsen skulle kunna behandlas där skulle den ha varit inne före den 1 mars enligt bestämmelserna för hur regeländringar ska hanteras.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden