Sverige
16 december 2021 16:50
Ridsportplus

Sålde varor på nätet som aldrig levererades – döms för bedrägeri

RättsligtEn kvinna dömdes nyligen för bedrägeri efter att ha sålt hästrelaterade produkter på nätet som sedan inte levererades eller var trasiga.

Sålde varor på nätet som aldrig levererades – döms för bedrägeri
En kvinna i norra Sverige såldes flertalet hästrelaterade produkter via nätet - dock utan att leverera varorna. Nu har Östersunds tingsrätt sagt sitt. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

En 35-årig kvinna i norra Sverige sålde under 2020 och 2021 flertalet hästrelaterade produkter via nätet.

När köparna swishat pengar för varorna som utannonserats gick dock såväl varor som kvinnan upp i rök. Köparna gick till polisen och åtalet som nu lett fram till en fällande dom i Östersunds tingsrätt bestod inledningsvis av fyra åtalspunkter, två fall av bedrägeri, där summorna handlade om mellan 2 500 kronor och 3 000 kronor, liksom två fall av ringa bedrägeri för varit under tusenlappen.

Kvinnan har i förhör, enligt domen, svarat svävande att varorna postats ospårbart men att de måste kommit bort i posthanteringen. Hon har inte kunnat visa något inlämningskvitto eller kunnat redogöra för när hon skulle ha postat varorna.

I ett av fallen skickade kvinnan varan, en hästsele, men den var enligt åtalet i betydligt sämre skick än den utannonserade varan. Just den åtalspunkten visade sig vara svår att styrka i juridisk mening och tingsrätten valde därför att fria kvinnan på den punkten, men dömde henne till ett fall av bedrägeri och två fall av ringa bedrägeri.

Påföljden blir villkorlig dom och dagsböter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden