Sverige
24 november 14:00

Sålde lyxbil och andras hästar – åtalas för bedrägeri

BedragareEn 30-årig man från Dalarna har försökt lura till sig en lyxbil och sålt en Tesla och flera hästar som inte var hans.

Sålde lyxbil och andras hästar – åtalas för bedrägeri
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto:Istock

Mannen från Dalarna ska ha försökt lura till sig en Ferrari via en bilfirma och han ska också ha leasat en Audi för 700 000 kronor i ett företags namn. Han har även sålt en Tesla och försökt sälja flera hästar som inte var hans. Sammanlagt ska 30-åringen ha tagit emot 215 000 kronor för två hästar som han inte haft rätt att sälja. Han har upprepade gånger lovat köparna att de ska få pengarna tillbaka men det hände aldrig, enligt åklagaren.

Nu åtalas mannen för fem bedrägerier, varav två anses som grova. Han är också misstänkt för försök till grovt bedrägeri i ett fall. Mannen nekar till brott och har sagt i förhör att han ska betala tillbaka pengarna. Det rapporterar Aftonbladet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden