Dressyr
19 april 2016 09:44

Sandgaard och Markne ger bort sin segerhäst

Per Sandgaard och Pether Markne överlåter den lovade Lövsta Future Challenge-vinnaren och Grand Prix-meriterade Final Cut till junioreleven Cornelia T Pettersson. ”Jag har följt Cornelia genom hela ponnytiden, jag beundrar hennes känsla, målmedvetenhet och ambition – hon är värd en fin framtid med vår juvel Final Cut” säger Per.

Sandgaard och Markne ger bort sin segerhäst
Junioren Cornelia T Pettersson tar över Per Sandgaards tävlingspartner Final Cut. Photographer Roland Thunholm

Grand Prix-hästen Final Cut (f 2004, e Federweisser-Carismo) har övertygat flera gånger om med Per Sandgaard och har framtiden för sig. Istället för en fortsatt satsning tillsammans i de högsta klasserna ger Per Sandgaard och Pether Markne nu en juniorryttare chansen att lyckas.
– Tillsammans skänker vi efter moget övervägande, ett visst vemod och en liten tår i ögonvrån, vinnaren av Lövsta Future Challenge 2015 för unga hästar, Final Cut, till en ryttartjej värd allt gott, skriver paret i ett pressmeddelande.

I Markne Academy satsar de på unga och lovande ryttare och att låta Cornelia T Pettersson ta över Final Cut är ett led i samma satsning.
– Det känns så bra för oss att ge tillbaka till vår sport, att skicka kunskap vidare. Nu vill vi visa vägen för en ännu större satsning där vi ger av det finaste vi har, en riktig hästvän, till en ung talang vi tror på.

Per har tränat Cornelia i många år och han har då sett henne rida ponnyer som han beskriver som ”allt annat än automatväxlade”.
– Jag har följt Cornelia genom hela ponnytiden, jag beundrar hennes känsla, målmedvetenhet och ambition, hon är värd en fin framtid med vår juvel Final Cut. Det är fel att säga att det är lätt att lämna över tyglarna på en häst jag ridit så mycket, men Pether och jag satsar vårt kött och blod i framtiden för Marknes Academy. Vi vill ge Cornelia chansen till en bra start i sporten, det är det vi brinner för, säger Per.
Pether Markne, som till vardags trimmar ryttarna i Markne Academy hemma på Arphus Gård, gläds åt att ge ett nytt, ungt ekipage förutsättningarna att nå långt.
– Per och jag ser något större byggas för framtiden genom att vi gör den här satsningen, god utbildning av våra svenska unga ryttartalanger kommer att betala sig. Kanske inte belöningen kommer förrän långt bortom OS i Tokyo men den kommer. Vi kan lova att det kommer att kännas bra att ha varit med och skapat förutsättningarna

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden