Ridsport Play
2 augusti 09:15

Sandra Ruuda pratar om sexuella övergrepp i Ridpodden

Trygghetsfrågor"Det är den utsattes perspektiv vi ska utgå ifrån och det är den som är förövare ska ställas utanför organisationen." Det säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda, som medverkar i det senaste avsnittet av Sveriges Radios Ridpodden. Lyssna här.

Sandra Ruuda pratar om sexuella övergrepp i Ridpodden
Sandra Ruuda delar med sig av sin syn på sexuella övergrepp i ridsporten. Foto: Privat

Varför drabbas ridsporten av sexuella övergrepp, kan hästen bli ett maktmedel för en förövare och vad gör egentligen Svenska Ridsportförbundet åt saken? Det är några av frågeställningarna i det senaste avsnittet av Sveriges Radios Ridspodden, där Christian Ohlsson och Maria Gretzer tar upp aktuella frågor i hästvärlden.

Medverkar gör Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda, som ger sin syn på saken. Lyssna på avsnittet längst ner.
– Vi behöver bli tydligare med vad vi står för och ha ett tydligare fokus på den som blivit utsatt. Det är alltid hästtjejernas perspektiv vi ska utgå ifrån. Det är de som bär upp sporten och ger man sig på hästtjejerna då bryter man mot allt som vi gemensamt står för, säger Sandra Ruuda.

– Vi måste vara tydliga med det vi står för och det som gäller inom vår verksamhet.
– Det är den utsattes perspektiv vi ska utgå ifrån och det är den som är förövare ska ställas utanför organisationen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden