Sportnytt
6 maj 17:43

Sandra Ruuda vald till ordförande

Valet klartNu har det hänt. Svenska Ridsportförbundet har fått sin första kvinnliga ordförande, Sandra Ruuda. Den motkandidat som länge fanns med i diskussionerna kom inte ens in i förbundsstyrelsen.

Sandra Ruuda vald till ordförande
Sandra Ruuda är ny ordförande i Svenska Ridsportförbundet. Foto: Håkan Röjder

Det blev full pott för valberedningens förslag även om det var spännande i det längsta gällande en av platserna i förbundsstyrelsen. Både Marianne Lilja Wittbom och Meta Persdotter lanserades som kandidater till ett fyllnadsval i förbundsstyrelsen.

Efter en votering vann valberedningens förslag Carina Olsson Bäck med 315 mot 120 för Marianne Lilja Wittbom och 71 för Meta Persdotter.

− Ett stort varmt tack för förtroendet, sade Sandra Ruuda efter valet.
− Det är en stor ära, och jag är stolt och ödmjuk. Det är 12 år sen jag jobbade i förbundet, och det har hänt mycket under de åren. Nu ska jag lära känna mina kolleger i styrelsen och på kansliet och jag ser fram mot uppdraget. Vår värdegrund ligger mig varmt om hjärtat, och det ska bli roligt att jobba med och för er, sade Sandra Ruuda i sitt korta och koncisa tacktal.

Fler valdes

Nya i förbundsstyrelsen blir Per Wilén, ordförande i Örebro läns Ridsportförbund och med en bakgrund inom LRF, samt Camilla Hagman, med rötter i Götene Ryttarklubb, och som blev den första ungdomschefen när Svenska Ridsportförbundet bildades vid sammanslagningen mellan flera olika förbund.

Christina Holtenäs från Helsingborg och Göran Dalin, som arbetar med hästvälfärdsfrågor, omvaldes.

Ungdomsrepresentanter i förbundsstyrelsen blir Amber Widegren och Hedda Boman, med Klara Grundström som ersättare.

Disciplinnämnden valdes helt enligt valberedningens förslag, med Cecilia Tholse Rogmark som fortsatt ordförande.

Till tävlingssektionen fanns ett par kandidater nominerade utöver valberedningens förslag, Ted Velander och Ulrika Lönnqvist, men stämman gick på valberedningens förslag i sin helhet. Annika Skoglund omvaldes till ordförande.

Till ridskole- och utbildningssektionen kom en ny nominering in under stämman, Åsa Thidén, och lösningen blev att utöka sektionen med en ledamot. Maria Eriksson omvaldes till ordförande.

Vid valet av valberedning fick Marie Morgensterns Folin fortsatt förtroende som ordförande. Övriga i valberedningen blev Per Håkansson, Helena Örtholm och Marie Nilsson Lundberg, samtliga valda på två år, samt Carina Sjölander, Lennart Lindelöw och Magnus Gissler, valda på fyra år.

Slutligen valdes en valnämnd som ska förbereda valet av valberedning. Gunnar Larsson blev sammankallande i valnämnden.

Alla handlingar till stämman.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden