Fälttävlan
27 augusti 2011 15:41

Sara och Wega på bronsplats

Sara Algotsson Ostholt och Wega ligger på bronsplats när dressyren och terrängen är avklarad. Sverige är fyra i lagtävlingen, och har fem nedslag tillgodo för att klara OS-kvalet.

Sara och Wega på bronsplats
Sara Algotsson-Ostholt och Wega gick som tåget i terrängen.

Malin Petersen var sist ut i det svenska laget och fick rida på en upptrampad och djup mark. I slutet av banan började bensinen sina för det stora stoet Piccadilly Z.
– Men jag hade ändå en suverän runda. Hon var spikrak och med mig överallt, säger Malin Petersen som var utan hinderfel i terrängen.
– Jag kunde rida precis enligt planen.
Ekipaget fick 10,8 straff för tiden.

När terrängen är avslutad har Sara Algotsson Ostholt klättrat från en sjunde till en tredje plats.
– Hon var så bra, så bra, säger Sara Algotsson Ostholt som var rörd till tårar efter målgång.
– Hon bara matade på. Vi låg exakt på minuten hela tiden.
Wega hoppade varje hinder med kraft och spänst och såg ut som säkerheten själv genom terrängens alla svårigheter. Hon fick bland annat de stora fiskarna på en diagonal linje i sista vattnet att se ut som en enkel gymnastikserie och lekte sig över de knepiga spetsarna inne på arenan.

Se Saras runda i SVTPlay

Dag Albert klarade inte optimaltiden på den blöta banan och fick lägga 12,4 straff till sin tidigare 61,7.
– Allt gick enligt planen. Jag är väldigt nöjd, säger Dag Albert.
Mitras Eminem är tio år och gör sitt första mästerskap. På väg mot första vattnet började publiken att jubla.
– Det märktes att han inte är riktigt van vid det, han tittade till lite, säger Dag Albert.

Valacken visade prov på sin ridbarhet och följsamhet genom hela banan. Första vattnet var ett skolexempel, liksom det omtalade Rolexkomplexet med en stor häck med dike följt av två spetsar.
– Han gör allt jag ber honom om, säger Dag Albert.

Spänningen i lagtävlingen har också ökat då ledande Tyskland har en av sina lagryttare ute ur tävlingen. Det är Andreas Dibowski som gick omkull efter att hans FRH Fantasia tog i för mycket och inte hittade balansen i landningen på hinder 22, en stor oxer. Även Tysklands Andreas Ostholt fick ett fall på det hindret. På spetsarna inne på arenan har det också blivit två fall när ekipagen inte har fått de knepiga distanserna på båge att stämma.

Niklas Jonsson fick inte allt att stämma med First Lady. Det blev två utbrytningar på två olika hinder samt en hel del tidsfel.

Katrin Norling och Pandora Emm, som inte ingår i det svenska laget, hade en riktigt bra runda i terrängen och gick i mål med 4 straff för tiden. Den andra individuella svenska ryttaren, Christoffer Forsberg, fick två stopp i terrängen, båda på det första hindret i sista vattnet – fiskarna på diagonal linje. Grafman kom på en knepig distans och förstod inte riktigt vad han skulle göra.
– Med facit i hand skulle jag kanske ha tagit den långa vägen på det hindret, säger Christoffer Forsberg.

Sverige ligger fyra i lagtävlingen. De tre topplagen Tyskland, Storbritannien och Frankrike, har tappat varsin ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden