Fälttävlan
1 juli 2018 15:05

Sara och Wega segrade – öppnar för VM

I toppSara Algotsson Ostholt och Wega vann i Polen och VM-kvalade samtidigt. Nations Cup-laget slutade sexa.

Sara och Wega segrade – öppnar för VM
Sara och Wega vid OS i London 2012. I dag vann de i Strzegom. Foto: Roland Thunholm

17.45  Det svenska Nations Cup-laget slutade sexa av de sju lagen till start. Frankrike la beslag på segern. Individuellt i CICO3*-klassen gick det bäst för Sandra Gustafsson av de svenska ekipagen. Tillsammans med Kvadrat slutade hon på plats 14 av de uppåt 40 till start. Philippa Magnusson och Cesar landade på plats 17.

15.00 OS-silverduon från 2012 är tillbaka på topp. Skadan och ”pensioneringen” 2016 är ett minne blott – i dag vann Sara Algotsson Ostholt och Wega (SWB, sto, f 2001, e Irco Mena-Labrador, uppf/äg Margareta Algotsson) CCI3* i Strzegom. Resultatet betyder att ekipaget är kvalat till VM – något som Sara enligt SVT Sport öppnar dörren för.

”Det är väldigt många svenskar som gjort bra resultat i år. Nu är det många som konkurrerar om platserna, vi får avvakta och se vad förbundskaptenen. Hennes sundhet går först, jag vill inte riskera henne på något sätt. Men hon är i bra kondition och väldigt vältränad, på det ska det i alla fall inte fallera”, säger Sara till SVT.

Duktiga påläggskalvar

Hon berättar att det betyder mycket att ha sin sina gamla stjärna tillbaka.

”Det betyder jätte-jättemycket. Det ger mig rutin också att få rida de stora banorna, då håller jag mig igång. Jag har två påläggskalvar och det hjälper mig att utbilda dem vidare, det ger mig säkerhet”.

I Strzegom ledde ekipaget från start till mål, och säkrade trots två ner i banhoppningen det som enligt FEI:s databas är ekipagets första seger i lång trestjärnig sedan 2011.

Som kronan på verket vann Sara även CCI2* med sina yngre förmågor – en dubbel dessutom. Sara tog segern med Cesar V med Arpertina gick in som tvåa.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden