Fälttävlan
26 maj 2018 17:48

Svenskarna tappade i terrängen

InternationelltSara Algotsson Ostholt och Niklas Lindbäck tappade några placeringar efter lördagens terräng i den trestjärniga klassen i polska Baborowko. I franska Saumur glänste Anna Freskgård i den trestjärniga terrängen och är trea inför avslutningen.

Svenskarna tappade i terrängen
EM-silverekipaget Focus Filiocus och Niklas Lindbäck är bästa svenska ekipage i den polska trestjärniga klassen inför den avslutande hoppningen. (Arkivbild) Foto: Annelie Frank

Efter dressyren i polska Baborowko låg Sara Algotsson Ostholt och OS-silverhästen Wega trea på 27,5 straff och Niklas Lindbäck med Focus Filiocus femma.

I lördagens terräng tappade de båda något. Sara Algotsson Ostholt är nia efter drygt 10 straff i terrängen och Niklas Lindbäck är sjua efter att även han fick några straff.

Klassen har nästan 40 startande ekipage, men endast 27 av dessa är kvar inför den avslutande hoppningen efter att flera utgått och blivit uteslutna under terrängmomentet.

Meetingets CIC1* är klart och där blev Viktoria Carlerbäck bästa svensk med Freckenham Ted med en åttondeplacering i det 55 ekipage stora startfältet.

Resultat

I franska Saumur stod Anna Freskgård och Box Qutie för en felfri terräng på hinder och 0,4 straff för tiden i den långa trestjärniga klassen på lördagen. Efter dressyren låg ekipaget tolva, men ekipagets terräng gav ett lyft upp till tredje plats. Det är tätt i toppen inför söndagens avslutande banhoppning. Freskgård har 33,3 straff och ledande Christopher Burton/Quality Burdey, Australien 29,2 straff.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden