Hoppning
19 oktober 2022 06:20

Säsongspremiär för Lövsta Future Challenge

Lövsta Future ChallengeLövsta Future Challenge är viktig för att bygga upp framtida mästerskapsryttare. Det säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona. I helgen är det säsongspremiär under Billdal Horse Show.

Säsongspremiär för Lövsta Future Challenge
André Brandt är en av de ryttare som rider Lövsta Future Challenge (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Lövsta Future Challenge Jumping U25 går in på sin åttonde säsong när det är dags för säsongspremiär i samband med Billdal Horse Show i helgen. Ett tjugotal av Sveriges bästa U25-ryttare kommer vid tre kvaltillfällen att göra upp om biljetter till finalen under Gothenburg Horse Show 23-26 februari 2023.

– Efter pandemiåren ser jag verkligen fram emot att följa en hel säsong av Lövsta Future Challenge med en final i ett fullsatt Scandinavium. För att Sverige ska kunna fortsätta prestera på topp i framtida mästerskap är det viktigt att kunna bygga upp nya talanger. Den här tävlingen är en viktig pusselbit i den uppbyggnaden, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten hopplandslaget.

Wild cards till Scandinavium

För att få starta i touren krävs placeringar i 1,50-klasser nationellt eller 1,45 i internationella klasser, och U25-ryttarna känns igen på de gröna armbindlarna. Ryttarna rider ordinarie klasser och samlar poäng i 1,45-klasser och uppåt.

De två högst rankade ryttarna efter kvaltävlingarna får rida i Scandinavium. Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning har dessutom möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen.

Under tävlingarna i Billdal 21-23 oktober deltar 13 U25-ekipage. De har möjlighet att samla ihop poäng genom fredagens 1,45-klass och lördagens Grand Prix över 1,50-hinder. Anmälda till Lövsta-touren är bland andra toppjunioren Ebba Danielsson och André Brandt, som nyligen nominerades till Årets Komet.

Flyinge Indoor den 8-11 december och Borås Grand Prix 9-12 februari utgör de andra kvalen.

Start- och resultatlistor Billdal Horse Show

Lövsta Future Challenge Jumping U25 – info och regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden