Sport
17 januari 2019 18:54

Satsande gymnasieelever ordnar proffsträning i norr

DriftigtFyra seriöst satsande ryttare vill se fler bra tränare i landets norra delar. Nu har de tagit saken i egna händer genom sitt UF-företag – först ut är Pether Markne.

Satsande gymnasieelever ordnar proffsträning i norr
Den här kvartetten ryttare och UF-företagare ordnar träning i Vännäs. Foto: Privat

Tilde Lindgren, Frida Karlsson, Ronja Andersson och Linnea Bäckström är hoppkvartetten bakom företaget. De kombinerar gymnasiet med seriösa satsningar på hoppning och när det var dags att starta UF-företag föll valet på att ordna träning.

– Vi känner att vi inte har samma utbud av riktigt bra tränare som de som bor mer söderut. Vi måste åka långt för att ha samma träningsmöjligheter och det är inte heller alla som kan åka så långt för träning – därför ville vi ta tag i det och ta hit tränare istället, säger Tilde till Ridsport.

Pether Markne Fj-2114
Pether Markne blev både framröstad och inbokad till clinicen. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Populär Pether

Det blir ett riktigt känt namn som angör Vännäs inom kort: Pether Markne är bokad till clinic och träning i början av februari. Att just Pether, som är Sveriges enda A-tränare i både hoppning och dressyr, bjöds in blev klart efter en omröstning där Pether var den populäraste av kandidaterna.
– Vi sålde snabbt över 100 biljetter till clinicen och det var runt 50 som ville rida för Pether vid träningstillfället. Det har gått över förväntan, säger Tilde.

Om tjejerna kommer att fortsätta ordna träningar även efter att de har gått ut skolan och UF-företaget har avslutats har de inte diskuterat än.
– Men, om det här blir lyckat tror jag säkert att det kan bli en fortsättning, säger Tilde.

SVT Nyheter Västerbotten var först ut med att rapportera om UF-företaget – här kan du se inslaget om satsningen på träning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden