Nyheter
27 januari 2021 11:01

Scandinavium ska rivas

MultiarenaEfter många turer tycks den politiska majoriteten ha enats om planerna för ett nytt evenemangsområde i Göteborg. Beslutet innebär att Scandinavium rivs och ersätts av en ny multiarena.

Scandinavium ska rivas
Än så länge lever hoppet om dubbla världscupfinaler på Scandinavium i år. Foto: Natalie Greppi/GHS

Vissa kallar det ”hockeytemplet” men inom ridsporten är 50-årsjubilerande Scandinavium synonymt med Gothenburg Horse Show och är lika mycket ”ridsportens tempel”. Den välkända arenan invigdes 1971 och sedan våren 1977 har över tre miljoner hästälskare besökt GHS. Men nu har Scandinavium snart gjort sitt.

Efter en blocköverskridande överenskommelse i Göteborgs kommunfullmäktige står det klart att Scandinavium ska ersättas med en ny multiarena. Denna får dessutom sällskap av ytterligare en ny hall som är tänkt att ersätta Lisebergshallen som revs 2019.
– Vi behöver nya arenor. De befintliga behöver renoveras och om vi enbart skulle göra det skulle vi stå utan arena under en period. Vi har också kommit fram till att det kostnadsmässigt inte blir så mycket mer att bygga nya, säger Axel Josefsson (M) till SVT Nyheter Väst.

När allt är klart är dock osäkert.
– När det kommer stå färdigt vågar jag inte svara på, men jag skulle tippa om fem till tio år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden