Nyheter
23 november 2020 19:01

Eurohorse ställer in

Ställs inDet som brukar vara årets shoppingkalas för alla hästfrälsta ställer nu in vårens upplaga. I ett mejl till mässans utställare meddelar Svenska Mässan att Eurohorse på grund av pandemin flyttas fram till 2022.

Eurohorse ställer in
Eurohorse är norra Europas största mötesplats för hästälskare. Foto: Sandra Nordin Johansson

Eurohorse är ”hästmässornas hästmässa” när det kommer till svenska stortävlingar. Cirka 200 utställare brukar ställa ut i anslutning till Gothenburg Horse Show – och stundtals är gångarna inne på Svenska Mässan så sprängfyllda av shoppingsugna hästmänniskor att det är svårt att ta sig fram. Med den bilden i huvudet ter det sig därför inte särskilt märkligt att Eurohorse 2021 nu ställs in.

I ett mejl till utställarna skriver Svenska Mässan:
”Coronaviruset har fått konsekvenser i en utsträckning som få kunnat föreställa sig. Utifrån rådande omständigheter samt Folkhälsomyndighetens senaste riktlinjer ser vi tyvärr inte att det är möjligt att genomföra evenemanget 2021.”

Istället arrangeras Eurohorse arrangeras den 24-27 februari 2022.

Planeringen för att genomföra Gothenburg Horse Show fortsätter dock, och Hästföretagarforum kommer att genomföras digitalt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden