Sport
18 december 2018 10:23

Schweiz inför 2-centimetersregel för nosgrimmor

InternationelltFrån och med år 2020 ska det vara minst två centimeter mellan nosrygg och nosgrimma på tävlingar i Schweiz.

Schweiz inför 2-centimetersregel för nosgrimmor
Schweiz inför en regel för att råda bot på för hårt spända nosgrimmor. Arkivbild: Roland Thunholm

Det schweiziska ridsportförbundet har beslutat om en ny regel för nosgrimmor. Från år 2020 får det inte vara mindre än två centimeter mellan nosrygg och nosgrimma på schweiziska tävlingar, skriver Eurodressage.

Förbundets arbetsgrupp ”Tack and bits” presenterade flera förslag och tre av dessa beslutade förbundet att anta. Utöver 2-centimetersregeln, som grenarna nu har fått order om att börja förbereda för, ska de olika disciplinerna även göra listor över godkända bett anpassat till ålder och utbildningsnivå. Förbundet ska även inleda studier i samarbete med universitet för att undersöka användningen av bett och träns i Schweiz. De ska även utveckla testmetoder,  med hästens välmående i centrum, för bland annat nya bett på marknaden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden