Hoppning
2 september 2021 16:04

Schweiz leder laghoppningen – Sverige kvar i matchen

EM i hoppningSchweiz toppar laghoppningen på EM efter torsdagen och Sverige halkade ner till tredje plats med bara en felfri ryttare i mål, Rolf-Göran Bengtsson. I morgon, fredag, avgörs det.

Schweiz leder laghoppningen – Sverige kvar i matchen
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W var ensam felfri av de svenska ryttarna. Foto: Kim C Lundin

Det var spännande ända till sista ryttaren i torsdagens hoppning på EM. När en bom föll för Peder Fredricson och Catch Me Not S stod det klart att Sverige tappat tätpositionen och ligger på tredje plats med 11,59 fel. Individuellt ligger Peder på plats 13 efter torsdagen medan Sveriges enda felfria ryttare, Rolf-Göran Bengtsson med Ermindo W, gick upp på en tredjeplats.
Första svenska ryttaren, Douglas Lindelöw och Casquo Blue fick fyra fel och samma resultat blev det för Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele.

Schweiz stannade på 5,47 efter avslutande ryttaren Steve Guerdats felfria ritt, och leder efter torsdagens laghoppning. Tysklands sista ryttare David Will rev i sista kombinationen och det tyska laget gick in på andraplatsen med 8,77.

Fyra är Belgien med totalt 17,34 fel. och femma ligger Irland med 20,73 fel så här långt. De tio bästa lagen går vidare i tävlingen.

Lagresultat

Individuella resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden