Hoppning
25 mars 2018 12:30

Scott Brash vann GCT-premiären

Global Champions TourVilken härlig inledning av årets Global Champions Tour för Scott Brash. Med Ursula XII tog han med en betryggande marginal hem premiärsegern i Mexiko, och förutom sisådär en miljon i prispengar ligger han i en härlig tätposition i tabelligan.

Scott Brash vann GCT-premiären
Scott Brash tog hem premiärsegern av Global Champions Tour. Foto: Roland Thunholm

Årets första omgång av Global Champions Tour har ridits i Mexiko. 33 ekipage gjorde upp om de stora prispengarna, och segern gick till Scott Brash, Storbritannien, på Ursula XII (sto f-01 e Ahorn-Papageno). Endast tre ekipage lyckades dubbelnolla på GP-banan över 1,60-hinder, och tvåa kom Danies Deusser, Tyskland, på Tobago Z och trea blev Alberto Zorzi, Italien, på Contanga.

38,65 sekunder blev segertiden med en marginal på nästan två sekunder. Det blev närmare en miljon kronor i prispengar till Scott Brash för segern, och både tvåan och trean belönades med stora pengar – cirka 600 000 respektive 450 000 kronor.

What a horse! Ursula @lgctmex @longinesglobalchampionstour

Ett inlägg delat av Scott Brash (@scott.brash)

Se segerritten här:

Inga svenska ryttare red denna klass.

Nästa omgång av Global Champions Tour rids i Miami Beach, USA, 5-7 april.

Resultat
Ställning Global Champions Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden