Dressyr
2 november 2019 09:04

Se Isabell Werths vinnande kür

Världscupen På fredagen reds säsongens andra världscupkval i franska Lyon. Tysklands världsstjärna Isabell Werth red hem segern.

Se Isabell Werths vinnande kür
Isabell Werth på väg mot seger. Foto: FEI

När dressyrdrottningen Isabell Werth red in på den speciella arenan i Lyon applåderade publiken ivrigt redan innan hon startade med Emilio (WSTF val f 2006 e Ehrenpreis- Cacir AA, uppf Heinrich och Wilhelm Strunk, äg Madeleine Winter-Schulze och Isabell Werth).

Jag är glad och stolt över Emilio. Isabell Werth.

– Det var en underbar publik, fullsatt och fantastisk atmosfär. Det var andra gången jag red den här küren med den här musiken och jag tyckte verkligen om det. Jag är glad och stolt över Emilio, säger Isabell Werth i ett pressmeddelande från arrangören.

Med sina 87,09 procent vann hon klassen efter sin uppvisning trots att hon flera gånger under sin kür stannade upp och bad om att få volymen på musiken höjd.

– När du rider upp på sista linjen och publiken börjar klappa händerna vet du att du har ett bra läge, fortsätter Isabell Werth.

”Stressad och lite orolig”

Efter henne startade Storbritanniens stjärna Charlotte Dujardin med Mount St John Freestyle. Ekipaget vann torsdagens Grand Prix.
– Hon blev stressad under prisutdelningen då och när hon såg så många människor trodde hon att det var prisutdelning igen, Jag kände att hon var stressad och lite orolig över att gå in i arenan. Hon har inte så mycket erfarenhet och jag var tvungen att få henne att stanna hos mig. Men detta var bra erfarenhet inför framtiden och jag tror att hon kommer att bli svårslagen, säger Charlotte Dujardin i pressmeddelandet.

Den här gången blev det en andra plats med 83,925 procent för ekipaget.

Se Isabell Werths vinnande kür nedan.

Patrik Kittel var enda svenska ryttaren i Lyon och han slutade sexa i küren tillsammans med Delaunay Old.

Resultat

Totalställning, världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden