Sportnytt
25 oktober 2017 12:12

Se ryttareliten på islandshäst

Hopp, dressyr och islandshästar samsar på Elmia, och publiken kommer få se delar av den svenska ryttareliten tävla mot varandra på islandhästar.

Se ryttareliten på islandshäst
I samband med Elmia Scandinavian Horse Show arrangeras även Elmia Icelandic Power Show (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

I samband med Elmia Scandinavian Horse Show arrangeras även en stor inomhustävling för islandshästar: Elmia Icelandic Power Show. En tävling som innehåller en världspreminär – för första gången byggs en ovalbana inomhus. Förutom tävlingarna erbjuds clnics, finaler och show.

Biljetterna till Elmia Scandinavian Horse Show gäller även för Elmia Icelandic Power och vice versa. Man behöver alltså bara en biljett för att ta del av båda arrangemangen.

Med två stora event som arrangeras i samband med varandra blir det naturligt med en del samkörning. Under onsdagen och lördagen kommer till exempel svenska hopp- och dressyrekipage tävla på islandshästar under showprogrammet.

Jan Brink, Ida-Linn, Lundholm, Peder Fredricson, Stephanie Holmén
Jan Brink, Ida-Linn, Lundholm, Peder Fredricson och Stephanie Holmén ska tävla på islandshästar under Elmia Scandinavian Horse Show (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm

I ett passrace på tid kommer då ett dressyrlag bestående av Jan Brink och Ida-Linn Lundholm rider mot ett hopplag bestående av Peder Fredricson och Stephanie Holmén.

Under lördagen hålls dessutom en uppvisning av islandshästar under Elmia Scandinavian Horse Show.

Läs mer om showprogrammen här 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden