Dressyr
15 december 2015 23:07

Seger för Dujardin med Uthopia

Olympia i London har varit Charlotte Dujardins show med Valegro i flera år. På tisdagen vann hon GP-klassen som inledde världscuptävlingarna i den klassiska arenan med Uthopia. Tinne Vilhelmson Silfvén slutade fyra med Paridon Magi.

Seger för Dujardin med Uthopia
Det är inte bara på Valegro Charlotte Dujardin glänser. Tillsammans med Uthopia vann brittiskan tisdagens världscuptävlingar. (Arkivbild)

Brittiskan världsettan Charlotte Dujardin gick ut tidigt i Grand Prix-klassen tillsammans med Uthopia (KWPN hingst f  2001 e Metall-Inspekteur uppf J J Van Zetten äg Carl Hester och Mrs Sasha Stewart). Hingsten är mest känd för sina framgångar med bland annat individuella EM-silver och OS-guld i lag tillsammans med Carl Hester. Dujardin tävlade dock hingsten en hel del 2014, men det har varit turbulens kring ägarförhållanderna och Uthopia har inte setts till alls på de internationella tävlingsbanorna. 

Dujardin fortsatte sin vana trogen att vinna med hingsten. Ekipaget fick ihop 77,46 procent i tisdagens GP. Det räckte till seger en knapp procent före Carl Hester/Nip Tuck och var ekipagets sjätte internationella seger på sju starter. 

Tinne Vilhelmson Silfvén är enda svensk i startfältet och red ”lånehästen” Paridon Magi till en fin fjärdeplats med 73,12 procent. Hör henne berätta om världscupstarten med Paridon Magi i Stockholm här

Världscuptävlingarna i dressyr fortsätter och avslutas med Grand Prix kür i morgon, onsdag. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden