Dressyr
7 december 2013 17:42

Seger i repris för Jeanna

(Uppdaterad) Hon vann fredagens Grand Prix. Och hon vann lördagens Grand Prix kür. Jeanna Högberg och Liza Minelli har en bra helg på de nationella tävlingarna hos Helsingborgs Fältrittklubb.

Seger i repris för Jeanna
Två starter och två segrar. Jeanna Högberg och Liza Minelli tog för sig i Helsingborg. LOTTA GYLLENSTEN BILD AB

Det var fem ekipage som gjorde upp i küren. Segerstaryttaren Jeanna Högberg hölls som etta av alla tre domare och slutade på 72,583 procent. Liza Minelli fick bäst betalt för sin ökade trav, men domarna tyckte också att küren var harmonisk och gav ekipaget två åttor för detta.
– Liza Minelli är i sitt livs form, vi får väl se om detta var säsongsavslutning eller om det blir någon mer start. Så bra som hon är nu är helt otroligt, allt fungerar till och med bättre än tidigare. Piaffen sitter och galoppombytena är mycket rakare och bättre nu, det är det där med högerpiruett som är något vi får jobba med över vintern, säger Jeanna Högberg.

Charlotte Haid-Bondergaard firade sin födelsedag genom att bli tvåa med Triviant, ungefär en och halv procent efter segraren. 

– Igår var jag arg och idag är jag riktigt glad. Triviant tittade alldeles för mycket på allt runt omkring, på den stora tv-skärmen, affischerna och det blev för mycket. Idag var han med mig och jag hade kontrollen igen. Det blir så mycket bättre då, säger hon.

Emilie Nyreröd med Miata var trea i dagens klass.
– Jag hade samma problem som Charlotte, Miata tittade alldeles för mycket igår. Nu blev det en mer normal ritt idag och han kändes riktigt fin. Det tar lite tid för dem att vänja sig men serien som ska gå nästa år för oss dressyrryttare är helt fantastisk, säger hon.

Läs om fredagens Grand Prix här

Annelie Frank/Kim C Lundin

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden