Sverige
10 augusti 2020 06:18

Seminarium om hästens betydelse vid psykisk ohälsa

BehandlingUPPDATERAD. Många har vittnat om att umgänge med hästar får dem att må bra. Nu har Johanna Frieberg tagit reda på varför och bjuder in till ett seminarium med fokus på hästen och folkhälsan tillsammans med en rad andra aktörer.

Seminarium om hästens betydelse vid psykisk ohälsa
Johanna Frieberg fokuserar främst på hästens betydelse för barn och unga. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Sveriges Radio som berättar om Johanna Frieberg, som är före detta ridlärare och utbildad behandlingspedagog, och det seminarium hon planerar i september.
– Hästen har en stor förmåga att stärka skyddsfaktorer hos barn och ungdomar som lever i social utsatthet, säger hon till P4 Sörmland.

Lyssna på inslaget i Sveriges Radio via spelaren nedan.

Fotnot: I tidigare version framkom det inte att initiativtagare till seminariet är Johanna Frieberg tillsammans med Malin Andersson. Seminariet hålls i samband med ”Hästen, Folkhälsan & Agenda 2030”, en heldag som arrangeras av Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, och Gilla häst. ”Seminarium om hästens betydelse för psykisk ohälsa” är namnet.

Här kan du läsa mer om dagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden