Världen
19 mars 2018 17:10

Sex hästar döda vid galopptävling

Ska utredasÅrets upplaga av galoppeventet Cheltenham Festival i Storbritannien fick ett sorgligt utfall. Inte mindre än sex hästar dog av allvarliga skador i samband med tävlingarna, och nu ska dödsorsakerna utredas.

Sex hästar döda vid galopptävling
Förra veckan dog sex hästar vid Cheltenham Festival. Nu ska dödsfallen utredas (bilden har inget samband med texten). Foto: iStockphoto

Förra veckan arrangerade Cheltenham Festival i Storbritannien, som är ett av världens största galoppevent. Årets upplaga av festivalen fick dock ett sorgligt utfall – inte mindre än sex av de deltagande hästarna dog av allvarliga skador i samband med sina lopp.

Redan under tävlingens första dag, på tisdagen, dog två hästar. Under finalloppet som gick under fredagen och följdes av 70 000 åskådare på plats, dog ytterligare fyra hästar.

Nu lovar BHA (British Horseracing Authority) att dödsfallen ska utredas. James Stier som är chef för BHA beklagar dödsfallen och ger sina sympatier till dem som hade hand om hästarna som dog under veckan.
”Vi kommer att undersöka alla fall från den förra veckan under de närmaste dagarna innan vi fattar ett beslut om hur vi ska fortsätta granskningen”, meddelar James Stier.

Det här är dock inte första gången hästar dör vid detta arrangemang. Förra året dog fyra hästar vid Cheltenham Festival, och 2016 hade festivalen sju dödsfall uppger The Sun.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden