Världen
15 december 2017 11:19

Två män förbjuds ha hästar på livstid efter grov vanvård

VanvårdEn ponny lämnades med brutet ben i en vecka utan att få veterinärvård. En annan hade sår där mängder av larver krälade. De båda ponnyernas respektive ägare har nu fått livstids djurförbud.

Två män förbjuds ha hästar på livstid efter grov vanvård
Två fall av grovt vanvårdade hästar har upptäckts i Storbritannien. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lottapictures

I fallet med det brutna benet var ponnyns ägare en medelålders man. Han hade flera hästar på sin gård i Storbritannien. När brittiska myndigheterna kom dit fann de ponnyn liggande med brutet ben. Ponnyn ska ha brutit benet en vecka tidigare och i stället för att ta den till veterinär behandlade mannen den med penicillin. Det här berättar Horse and Hound.

Mannen dömdes till fängelse och förbjuds att äga hästar under resten av sitt liv. De hästar han hade är omhändertagna och det letas nya hem till dem. Ponnyn med brutet ben har avlivats.

En annan medelåldersman i Storbritannien har också förbjudits att äga hästar under resten av sitt liv samt dömts fängelse och samhällstjänst efter att flera grovt vanvårdade hästar hittats på hans gård. Den häst som var i sämst skick var en welshponny med skadat könsorgan och hade stora sår där det krälade mängder av larver. Ponnyn var i så dåligt skick att den fick avlivas direkt när brittiska myndigheterna hittade den. Detta skriver Horse and Hound.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden