Sportnytt
23 september 2020 10:08

SIHS planerar för unik tävling

FriendsGHS planerar för tävlingar nästa år och så gör även Sweden International Horse Show. Men eftersom inget är sig likt blir inte heller SIHS något vi har sett förut. "SIHS Special Edition" blir något helt unikt – om restriktionerna tillåter när det blir dags.

SIHS planerar för unik tävling
Sweden International Horse Show på Friends arena är flyttad från advent i år till februari nästa år. Foto: SIHS

Tidigare i veckan meddelade tävlingsorganisationen bakom Gothenburg Horse Show att dubbla världscupfinaler är att vänta i påsk. Frågan är bara i vilken tappning med hänsyn till de restriktioner som kommer att gälla då. Nu meddelar även Sweden International Horse Show att planeringen pågår för fullt inför den framflyttade tävlingen som är tänkt att äga rum den 18-21 februari nästa år.

Men det blir inget som vi har sett förut, och inget som kommer att genomföras igen. ”SIHS Special Edition” blir en helt unik upplaga av SIHS. Tomtarna och julklapparna är borta, några godbitar kommer att kännas igen, men det kommer även många spännande överraskningar. Dessutom kommer publikflödet på arenan anpassas för att undvika trängsel och olika säkerhetsåtgärder kommer att vidtas vid entréerna.

”Vi kommer att sätta säkerhet och hälsa i första hand för alla inblandade – publik, tävlande, artister och funktionärer. SIHS Special Edition kommer att följa de rekommendationer och restriktioner som gäller vid genomförandet. Skulle vi inte kunna uppfylla dessa förutsättningar kommer evenemanget inte att genomföras.” Detta enligt ett uttalande.

Mer information om SIHS Special Edition kommer i början av november.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden