Sportnytt
22 september 2020 11:21

GHS planerar för start

GHS 2021Arbetet med Gothenburg Horse Show 2021, som står värd för dubbla världscupfinaler om ett halvår, pågår för fullt. "Mycket är osäkert just nu men ambitionen är helt klar", konstaterar projektledaren Erika Olsson.

GHS planerar för start
Scandinavium är som vanligt platsen där GHS, och även världscupfinalerna, rids 2021. Foto: Natalie Greppi/GHS

I månadsskiftet mars-april är tanken att den 45:e upplagan av Gothenburg Horse Show ska gå av stapeln. Världscupfinalerna i hoppning och dressyr är nästa års huvudnummer, och arrangören meddelar nu att man jobbar för att kunna genomföra tävlingarna.

– Mycket är osäkert just nu men ambitionen är helt klar. Vi planerar för att genomföra Gothenburg Horse Show 2021 och arbetar nu intensivt med att göra det säkert och i enlighet med myndigheternas rekommendationer för deltagare, funktionärer och övriga intressenter i den nya, föränderliga omvärlden vi lever i, säger Erika Olsson på Got Event, projektledare för GHS, i ett pressmeddelande.

FEI vill se finaler 2021

Årets världscupfinaler fick ställas in på grund av pandemin, och FEI är nu mycket angelägna om att 2021 års upplaga ska bli av under påskhelgen.

– Vi är i ständig kontakt med FEI och följer noggrant utvecklingen av kvalserien som planeras starta i Vilhelmsborg 14 oktober och i Lyon 28 oktober för dressyr respektive hoppning, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för GHS.

Got Event är arrangör för Gothenburg Horse Show, men även många andra evenemang. Nu samlar man in kunskap om hur det går till att öppna arenor under en pågående pandemi, för att ta med sig den informationen när det är dags för GHS.

– Det spelas både nationell och internationell fotboll på våra arenor. I helgen startade också Frölunda sitt SHL-spel i Scandinavium. Matcherna är än så länge utan publik men vi hoppas få öppna läktarna successivt och har en intern arbetsgrupp som nu blir specialister på att driva säkra evenemang, även under pågående Covid-19 pandemi, berättar Lotta Nibell, VD på Got Event, i pressmeddelandet.

GHS planerar att släppa biljetterna till nästa års tävlingar i december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden