Dressyr
29 juni 2017 19:25

Silver till seniorlaget – Minna i topp

Dressyrseniorerna inledde sitt NM med lagmedalj. Minna Telde red inte i laget, men fick en prima individuell start med seger före ett gäng danskar.

Silver till seniorlaget – Minna i topp
Minna och Isac dansade upp i topp.

Seniorlagen gjorde upp om NM-medaljerna i Grand Prix och det blev dansk lagseger med dryga sex procents marginal. Silvret gick till värdnationen Sverige med Sanna Nilsson/Lennox, Charlotte Haid Bondergaard/Roberto des Frettes, Malin Rinné/Scharmeur och Paulinda Friberg/Di Lapponia T. Tre jämna resultat från 68,52 till 69,06 bidrog till silvret.

Under svensk flagg glänste Minna Telde mest med Isac (SWB, val, f 2005, e Hip Hop-Master, uppf Per-Crister Bengtsson). 72,06 procent gav en individuell seger i klassen. Minna var den enda svensken som placerade sig i Grand Prix, som annars dominerade av danskarna. Tvåa blev Lotta Skjaerbaek med DWB-hingsten Skovens Rafael. Seniorernas nordiska mästerskap avslutas med küren på söndag.

I dag går även den första av två lagomgångar för para, kategori D, young rider och junior. Följ dem här:

Detaljerat tidsprogram

Start- och resultatistor dressyr

Dressyren på Equisport.tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden