Hoppning
26 juli 2018 11:00

Sista chansen för Sverige i Nations Cup

HicksteadNu gäller det för Sverige - Hickstead är sista omgången för Sverige att samla poäng i Nations Cup för att ta sig till finalen. Sverige ligger på tillfället på sjunde plats och behöver ta en framskjuten placering för att säkra en start i Barcelona.

Sista chansen för Sverige i Nations Cup
Svenskarna som rider i Hickstead är Jonna Ekberg/Univers du Vinnebus, Evelina Tovek/Mill's Sheridan, Stephanie Holmén/Flip's Little Sparrow, Fredrik Jönsson/Cold Play och Henrik von Eckermann/Cantinero (eller Flotte Deern). Foto: Roland Thunholm

Denna vecka rids sjunde omgången av åtta av hoppningens Nations Cup i Europas högsta division vid de femstjärniga tävlingarna i Hickstead, Storbritannien. Det blir Sveriges femte och sista deltagande i årets liga, och den absolut sista omgången att samla viktiga poäng för laget.

Sverige har haft en knackig omgång med en femteplacering i Samorin, en fjärdeplacering i Sopot, en sistaplats i Rotterdam och så den glädjande tredjeplatsen på hemmaplan i Falsterbo. Med 247,5 poäng ligger Sverige på en sjunde plats av tio lag, och det är de sju främst placerade som tar sig till finalen i Barcelona i oktober.

Efter Hicksted återstår tävlingar i Dublin som blir den åttonde och sista omgången. Alla tre nationer som ligger efter Sverige i tabellen räknar poäng både från Hickstead och Dublin, så det gäller att Sverige tar rejält med poäng i Hickstead för att åtminstone få behålla sjundeplatsen.

Svenska laget som startar i Hickstead är följande:

Evelina TovekMill’s Sheridan (SWB val f-08 e Empire-Iowa, uppf Ann Sunne-Holst)
Stephanie HolménFlip’s Little Sparrow (SWB sto f-06 e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson)
Jonna EkbergUnivers du Vinnebus (SF val f-08 e Luccianno-Grenat de Grez, uppf M. Julien Sanson)
Fredrik JönssonCold Play (OS val f-08 e Contendro I-Argentinus, uppf Anneken Guido)
Henrik von EckermannFlotte Deern (HANN sto f-07 e Forsyth-Cheenook, uppf Dr. Christian Schröer) och Cantinero (BWP val f-02 e Cento-Cash, uppf Herman de Brabander)

Vilka fyra ekipage som får rida i laget bestämmer förbundskapten Henrik Ankarcrona på plats i Hickstead.

Start- och resultatlistor
Livesändning
Livesändning FEI TV
Aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden