Sportnytt
25 maj 2020 06:00

Sista dagen för förslag om nya TR

ÄndringsförslagUtesluten vid andra olydnaden på alla hinderhöjder. Alla bedömningar tillåts även i lägre klasser. Förbud mot att hålla i en mobiltelefon när hästen är i rörelse. Det är några av de nya förslagen till nästa Tävlingsreglemente. I dag den 25 maj är sista dagen att lämna in synpunkter.

Sista dagen för förslag om nya TR
Flera ändringar föreslås i hoppningens TR. Foto: Istock

Det finns mycket rödmarkerat, det vill säga ändringsförslag, i det nya Tävlingsreglementet som ska träda i kraft 1 januari 2021.

I del 1, gemensamma bestämmelser, kan man läsa om ”möjlighet att i samma proposition kunna ha mer än en gren t ex Para och dressyr, hoppning och dressyr, så kallad Kombinerad tävling”.
Ett annat nytt förslag är att ”proposition ska vara inlämnad för godkännande senast 35 dagar före första tävlingsdag. Förseningsavgift kan tas ut av SvRF”, samt att ”ryttare till och med  det år ryttaren fyller 12 år får starta högst 4 gånger/dag”.

Ett annat nytt förslag är att användande av handhållen mobiltelefon/kommunikationsutrustning under ridning/körning av häst i rörelse på tävlingsplatsen inte ska vara tillåten.

När det gäller hoppning föreslås att de så kallade unghästskydden på hästens bakben ska användas även på 8-åriga och äldre hästar i 1,40 hoppning och lägre.

Dessutom läggs förslaget att alla bedömningar ska få användas på alla höjder. I dag är bedömning A:0 och ett antal andra bedömningar tillåtna först från 1,20/Lätt A.

Samtidigt föreslås att andra olydnaden ska leda till uteslutning även i lägre klasser, inte från 1,20/Lätt A som i dag. Bara i avdelning B ska ekipagen bli uteslutna först vid tredje olydnaden.

På Svenska Ridsportförbundets hemsida kan kommentarer lämnas till och med i dag, 25 maj.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden