Sverige
11 juli 2022 14:14

Självdöda hästarna: ”Önskar att vi hade kommit ut tidigare”

Vanvårdade hästarLänsstyrelsen kommenterar nu fallet där ett par i Västra Götaland blivit av med tillståndet att hålla djur efter att hästar som självdött hittats i boxarna på gården. Lyssna på radioinslaget här.

Självdöda hästarna: ”Önskar att vi hade kommit ut tidigare”
Det var en fruktansvärd syn som mötte länsstyrelsens kontrollanter. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Ann-Sofi Hjärn

Ridsport rapporterade i förra veckan om ett fall där länsstyrelsen funnit döda hästar i boxarna vid kontroll på en gård i Västra Götaland. Hästarna hade självdött på grund av vanvård och de levande hästar som fanns i stallet var avmagrade och illa åtgångna.

Ägarna till gården har blivit av med sitt tillstånd att bedriva verksamhet med djurhållning, men länsstyrelsen önskar att det inte hade hunnit gå så långt som det gjorde. Det säger en representant för länsstyrelsen som nu kommenterar ärendet – lyssna på radioinslaget från P4 Sjuhärad nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden