Sverige
27 februari 16:51

Sjuka hästar stänger stor ridanläggning

SmittorriskTvå febriga hästar leder till att Smedstad Ridsportcenter i Linköping stänger stallarna helt och skiftar all sin ridlektionsversamhet till teori tills provsvar har kommit.

Sjuka hästar stänger stor ridanläggning
Ytterligare ett stall i Sverige har drabbats av kvarka i vinter. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle då ett stall drabbats av smittan.

Det var i måndags som en häst på anläggningen insjuknade i feber och på tisdagsmorgonen ytterligare en. Den häst som fick feber på tisdagen är på onsdagen feberfri, rapporterar Smedstad Ridsportcenter i sociala medier.

Ridskolan kommer under de närmsta dagarna att övergå till teoriundervisning.

De sjuka hästarna är isolerade i karantänstallet och prover är tagna av veterinär. I väntan på provsvar och för att inte riskera att smitta sprids stängs anläggningen för besökande hästar i stall och ridhus, skriver man vidare.

Även hästskötare, stallvärdar, besökare och elever stängs av från stallarna i väntan på provsvar, däremot håller cafeterian öppet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden