Hoppning
6 juni 2019 13:21

Skada hindrade inte Niklas Arvidsson

NationelltFör en vecka sedan syddes hans ena lår ihop. På torsdagen vann Niklas Arvidsson klassikern Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning på Strömsholm med Hasard. "Det här är en suverän häst," säger Helsingborgsryttaren som länge var tveksam till om han skulle kunna starta.

Skada hindrade inte Niklas Arvidsson
Niklas Arvidsson och Hasard på väg mot seger på Strömsholm. Arkiv: Roland Thunholm

Klassikern Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning över 1,45-hinder reds med omhoppning i ett soligt och varmt Strömsholm med 16 högklassiga ekipage till start.

Det var kanske dumt att rida här i dag, men nu har jag fått ihop till dieseln i allafall. Niklas Arvidsson.

När de fyra som var felfria i grundomgången hade gjort upp i en omhoppning stod det klart att omhoppningsspecialisten Niklas Arvidsson och godkände hingsten Hasard 1245 (SWB hingst f 2007 e Heartbeat-Voltaire, uppf Elizabeth Lindblad, äg Lenny Svensson) kan lägga ännu en seger på meritlistan.
– Jag har ingen aning om hur mycket vi har vunnit, säger Niklas Arvidsson som också har tävlat en del internationellt med hingsten.

Ekipaget var också finalist på UVM 2014.

Gick ut sist

På Strömsholm hade han förmånen att gå ut sist i omhoppningen och då hade bland annat Emma Emanuelsson trillat av Chaploon som spökade lite vid andra hindret. Det gick dock bra med både häst och ryttare.

– Det är förmånligt att rida sist på det här sättet så klart, säger Niklas Arvidsson samtidigt som han tar några linkande steg åt sidan efter att ha suttit av hingsten.

Ridsport
Niklas Arvidsson höjer den klassiska pokalen efter sin seger i Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning . Foto: Roland Thunholm

Det var nära att det inte blev någon start på Strömsholm i år. För en vecka sedan var en häst inte helt med på noterna när Niklas Arvidsson skulle sko den. Hästen ryckte till och ryttaren fick en del av raspen djupt in i ena benet.
– Jag är sydd längs hela insidan här, säger Niklas Arvidsson och pekar på insidan av låret.
– Det var kanske dumt att rida här i dag, men nu har jag fått ihop till dieseln i allafall, säger han innan det var dags att rida in på Slottsbanan och ta emot segerchecken på 20 000 kronor.

”En suverän häst”

Niklas Arvidsson hyllar också Hasard som har varit hans tävlingspartner sedan 2014.
– Det är en suverän häst, han är så lättriden. Det är bara att styra. Han har kanske inte det största scopet, men han är snabb, säger Niklas Arvidsson.

Föreningen Skästa Ridcenters Emma Kåbring blev tvåa tillsammans med High Hope.

Resultat

Läs mer om årets Nationaldagstävlingar på Strömsholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden