Hoppning
29 juni 2014 21:27

SM-guld till Niklas Arvidsson

Niklas Arvidsson avslutade årets SM allra bäst och vann det åtråvärda guldet med Lene Nissen-Lembkes fina hingst Click and Cash 1155. Han vann dessutom en bil.

SM-guld till Niklas Arvidsson
Det första SM-guldet utomhus för Niklas Arvidsson! Roland Thunholm

Jens Fredricson satte lite press på dem som var kvar, när han  som  femte sista ryttare klarade finalens 1,55-höjder med ett nedslag för Avon 1177. Övriga kunde därmed också kosta på sig ett nedslag men inte mer om de ville vinna.

– Jag är lite förvånad men glatt överraskad. Jag tror aldrig att han har hoppat så här bra. Nu ska jag lägga lite fokus på att den här hästen ska få gå rätt klasser. Jag hade nog inte ridit SM på den honom om Lunatic varit frisk. Men hästarna växer med uppgiften, säger Jens Fredricson.

Vinna ville säkert alla men det var bara Niklas Arvidsson och den tyska Click and Cash 1155 (hingst f -o3 e Cash and Carry-Capitol I) som i en utsökt runda klarade den uppgiften. De var dessutom ensamma om nollan i finalen och rev inte ett enda hinder i SM. Utöver SM-guld och en bil vann Niklas även en plats i den internationella rundan i Falsterbo Horse Show. Han såg också till att Helsingborgs FRK fick två SM-guld i helgen.

– Jag har varit riktigt taggad redan innan vi åkte hit. Jag var lite besviken att jag inte var uttagen till Falsterbo så guldet, bilen och att kvala till Falsterbo på en gång var bra. Jag visste att jag skulle ge hundra procent för det här guldet, säger Niklas Arvidsson.

Jens Fredricson blev silvermedaljör och bronset gick till den före finalen ledande Henrik Lannér, som drog på sig åtta fel med Vivaldi på finalbanan.

– Jag är lite irriterad på mig själv. Jag hade det i min hand och det är inte ofta man har den möjligheten. Men jag red inte så bra och gjorde ett misstag själv. När de ändrade maxtiden släppte jag på min häst lite för mycket efter tvåan så jag fick inte tillbaka honom till treans linje. Just nu är jag missnöjd med mig själv, konstaterar Henrik Lannér.

Snacket om banan och underlaget pågick under större delen av förmiddagen. De tre bronsmedaljörerna var alla inställda på att rida och vände det till och med till sin egen fördel.

– Perfekt, nu är det många som viker ner sig tänkte jag. Hästarna hoppade bra. Det största problemet är att stövlarna blir blöta när man går banan. Jag skulle aldrig rida om det är fara för hästen. Men att få kavajen lite blöt kan man leva med, tycker Jens Fredricson.

– I går sa de att det skulle komma 30 millimeter regn och sen sa någon 60 millimeter. Då sa jag att det fördubblar mina chanser att vinna, säger Niklas Arvidsson. 

Resultat

Jörgen Ottosson/Lotten Engbom

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden