Dressyr
13 augusti 2021 18:57

SM på Flyinge är igång – de toppar efter första dagen

MästerskapPå fredagen startade en tio dagar lång SM-fest i dressyr på Flyinge. Juniorerna och childrenryttarna har haft sitt första kval.

SM på Flyinge är igång – de toppar efter första dagen
Mary-Sophie Haid-Bondergaard och Adora Nightingale toppar JSM i dressyr efter första dagen. Foto: Kim C Lundin

Det var 28 ekipage till start i juniorernas kval på fredagen, och allra bäst gick det för Insjöns Ridklubbs Mary-Sophie Haid-Bondergaard och Adora Nightingale (HANN sto f 2010 e Ampere-Regazzoni, uppf Ity AB/Pernilla Ström, äg Mary-Sophie Haid-Bondergaard). Ekipaget slutade på 70,303 procent efter ett jämnt program.

Juniorernas första kval reds i FEI Lagprogram Msv B för juniorer och närmast efter ledaren var Siri Ehrnrooth/Elverhöjs Olympia, Särö Ryttarförening, som också var över 70 procent med sina 70.253 procent.

My Sandgren/Hampuz M.Ge slutade trea med 69,747 procent.

Juniorernas andra kval går i FEI:s Mästerskapsprogram Msv B och de 15 ekipage som tar sig till söndagens final gör upp om medaljerna i kür.

Resultat, juniorer

Regler

I SM för children är det nio ekipage som gör upp. Där toppade Annie Walfridsson/Cosima (OLDBG sto f 2009 e Quaterback-Contender, uppf Engelbert Boeske, äg Julia Högman), Torsby Ridklubb, överlägset första kvalet med 74,350 procent.

Annie Walfridsson ligger också tvåa med Casillas, men får bara starta en häst i finalen, dit de sju bästa efter fredagens kval går.

Detta kval reds i FEI:s Lagtävlansprogram för Children och ingen ytterligare kvalklass rids innan final i FEI Mästerskapsprogram Children på söndag.

Resultat, children

Regler

SM-meetinget i Flyinge fortsätter nästa vecka med SM för unga ryttare, U25 och seniorer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden