Fälttävlan
16 juli 2021 18:00

SM-ryttarna har inlett med dressyrmomentet

Ponny-SMFörsta dagen vid ponny-SM i fälttävlan är avklarad. Ponnyerna har visats för Ground Jury och veterinär och dressyren har ridits. Regerande guldponnyn ligger i ledning i SM-klassen med ny ryttare.

SM-ryttarna har inlett med dressyrmomentet
Årets ponny-SM i fälttävlan är i full gång. Här ses Isabel Pettersson och Good Morning efter dressyrmomentet. Foto: Matilda Davidsson

Denna helg rids ponny-SM i fälttävlan med inverkansmästerskap för ponny på Åby Gård, arrangerat av Väsby Ridklubb och Lagga Fältrittklubb.

Fredagen har inletts med visning av ponnyerna för Ground Jury och veterinär, samt dressyrmomentet, under lördagen står banhoppning på schemat och mästerskapet avslutas med terräng på söndag.

Inchboyimg_0082
Ponnyerna har visats vid veterinärbesiktning. Här ses Ida Humble och Inch Boy som deltar i SM-klassen. Foto: Matilda Davidsson
Estaimg_9188
Lily Hermann och Esta du Roudoutous är en av deltarna i inverkansklassen P80. Foto: Matilda Davidsson

Guldponnyn i ledning med ny ryttare

SM-klassen CCIP 1*_L har 20 startande ekipage. Efter dagens dressyrmoment har Moa Elofsson, Gärds Ryttarförening och regerande svenska mästaren Waterloo (ASRP sto f-06 e DJ Zirco-No Ski xx, uppf Anki Kvarnstrand) lagt sig i ledning på 30,7 straff.

Ekipaget följs av Julia Oscarsson, Nynäshamns Ridklubb, och Malibou på 31,7 straff och Sally Wittvången, Örebro Ryttarteam Föreningen på Loughlan Lad på 32,5 straff.

Två klasser i inverkansmästerskapet

Inverkansmästerskapet är uppdelat i två klasser. I P80 för ryttare upp till 13 år ligger Iris Bernfur, Flyinge Ryttarförening, och Siegårds Mynthe (SCS sto f-04 e Lofty Roderic-Skousboe Morning Rock, Stutteri Siegård) i ledning på 30 straff. I P90 för ryttare 14-20 år har Emma Roiza, Flyinge Ryttarförening, tagit ledningen med Orchid’s Giovanni (val f-04 e Kwaliteit-Marits Mistique, uppf Mw C. van de Laar) på 24,6 straff.

Här ses Signe Friberg, Föreningen Runstens Equestrians, som ligger på tredje plats i P80 efter dressyren tillsammans med Amarone:

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden