Fälttävlan, Ponny
30 augusti 2020 18:02
Ridsportplus

Kusiner i topp på ponny-SM i fälttävlan

MästerskapElly Kvarnstrand är ny svensk mästare i ponnyfälttävlan, medan silvret gick till kusinen Selma Kvarnstrand. Elly tog ledningen redan efter lördagens hoppning och dressyr, och behöll den efter en terräng där ekipaget var felfritt på hinder.

Kusiner i topp på ponny-SM i fälttävlan
Elly Kvarnstrand och Waterloo vann SM i ponnyfälttävlan, Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

19 ekipage kom till start i SM-klassen för ponnyer vid helgens fälttävlan på Ljuslingsbacken utanför Skövde.

Efter den inledande dressyren och hoppningen hade familjen Kvarnstrand ett starkt grepp om tävlingen, med Elly i ledning på ponnyn Waterloo, kusinen Signe strax efter på Goliath och Signes syster Selma som trea med Woody´s Girl.

Alla tre rider för Ekenässjöns Hästsportklubb.

Elly Kvarnstrand tog sig igenom terrängprovet med bara några straff för tiden, och tog hem guldmedaljen med 27,7 straff på den enstjärniga banan, designad Björn Kastenman, som har gården Ljuslingsbacken där tävlingen ägde rum.

200830 Selma Kvarnstrand Woodys Girl Foto Ph
Silverekipaget Selma Kvarnstrand och Woodys Girl. Foto: Pernilla Hägg

Lite krångel i terrängen gjorde att Signe försvann från tätstriden, och in trädde Selma Kvarnstrand som silvermedaljör med 37 straff. Bronset gick till Cajsa Björkman och Muscovado från Borås Fältrittklubb, 40,1 straff.

200830 Cajsa Björkman Muscavado-foto Ph
Cajsa Björkman och Muscovado, bronsmedaljörer. Foto: Pernilla Hägg

− Det här känns helt fantastiskt, säger Elly Kvarnstrand till Ridsport efter prisutdelningen.
− Jag började med att sätta personbästa i dressyren, hoppningen gick jättebra och dagens terräng kunde inte gå bättre. Jag tog det lite lugnt och därför blev det några tidsstraff.

Ellys ponny Waterloo är uppfödd av Ellys mormor, Anki Kvarnstrand.
− Det känns extra roligt. Hon såldes när hon var inriden men så köpte vi tillbaka henne för tre år sedan. Hon är ett fuxsto med egen vilja, en bestämd dam som berättar tydligt vad hon vill.

Redan i fjol var Elly och Waterloo nära guldet i SM, men två nedslag i banhoppningen satte stopp för det. I år gick det vägen, och dessutom med kusinen Selma Kvarnstrand som silvermedaljör.
− För Signe blev det stopp i vattnet, och det var hon förstås ledsen över, men vi peppar varandra, det brukar vi göra, säger Elly som berättar att kusinerna brukar träna tillsammans.

Härnäst väntar lag-SM i ponnyfälttävlan, men om det blir kusinlag återstår att se.
− Jag och Selma ska i alla fall delta, säger Elly Kvarnstrand.

Inverkansmästare

Under söndagen avgjordes också inverkans-SM i fälttävlan.
I P 90 för ryttare 14-20 år gick guldet till Julia Oscarsson och Mirabelle från Nynäshamns Ridklubb, silvret till Emelia Danielsson och Top Victory från Strömsholms Ridsportförening, och bronset till Ida Nasling och Kilcorban Pochahontas från Stora Ekeby RK.

I P80 blev det guld till Elvira Lindgren, Flyinge RF, Dumfries Barney, silver till Emma Triza, Flyinge RF, Dushanbe, och brons till Jennifer Hillerö, Södertälje RK, Munsboro Lemon Drop.

200830 P90inverkansmästerskap-foto Ph
Prisutdelning i inverkans-SM i för P90. Foto: Pernilla Hägg
200830 P80inverkansmästerskap-foto Ph
Gulmedaljören i P80 inverkan, Elvira Lindgren, med silvermedaljören Emma Triza till vänster och bronsmedaljören Jennifer Hillerö till höger. Foto: Pernilla Hägg

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat SM i fälttävlan: Referat, intervjuer och bilder (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden