Fälttävlan
30 augusti 2020 14:58

Guldrepris för Alice Andersen i YRSM

MästerskapAlice Andersen och Lavendel körde en repris på förra årets guldfest i Segersjö. För andra året i rad kan ekipaget titulera sig som svenska mästare i fälttävlan för unga ryttare. "Jätteroligt", säger 18-åringen.

Guldrepris för Alice Andersen i YRSM
Alice Andersen och Lavendel tog sitt andra raka YRSM-guld. Bilden är från 2019. Foto: Anna Nyberg

Det var bara tre ekipage till start på SM i fälttävlan för unga ryttare. När det var dags för den avslutande terrängen återstod två – ledande Flyingeryttaren Alice Andersen/Lavendel (SWB sto f 2005 e Lavirco-Alpen Furst, uppf Anders Carlsson, äg Jon Andersen) och Saga Suovanen/Nueller Aldrie.

Nu ska jag fira hela kvällen. Alice Andersen.

Lavendel var först ut av de två i den trestjärniga terrängen och fick 4 tidsfel, vilket gjorde att Saga Suovanen hade guldet i sin hand när hon gick ut. Nueller Aldrie levererade en säker runda, det blev dock 12 straff för tiden och guldet blev till silver.

– Jag trodde inte det skulle bli guld när jag gick ut, Saga har en bra och snabb häst. Tidsfelen berodde på att det var svängigt i slutet på banan, säger Alice Andersen som fyller 19 senare i år och tog studenten i våras.

– Nu ska jag fira hela kvällen med champagne och tårta.

Hon tränar hoppning för Christoffer Forsberg, dressyr för Bo Jenå och terräng för pappa Jon Andersen.

– Jag har fem hästar i träning. Målet med Lavendel nu är att starta en till fyrstjärnig, jag red en förra året och vill göra en till med lite bättre resultat.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat SM i fälttävlan: Referat, intervjuer och bilder (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden