Fälttävlan
30 augusti 2020 15:43

Mästartiteln stannar i familjen – SM-guld till Ebba Adnervik

MästerskapFörra året vann pappa Henrik Adnervik SM-guld. Nu såg dottern Ebba Adnervik till att SM-titeln stannar i familjen. Tillsammans med Chippieh tog hon SM-guld i Segersjö på söndagen.

Mästartiteln stannar i familjen – SM-guld till Ebba Adnervik
Ebba Adnervik och Chippieh på väg mot SM-guld. Foto: Roland Thunholm

Ebba Adnervik och Chippie (HOLST val f 2002 e Carnaby-Caretino, uppf Kinscher Stefanie, Norderstedt, äg Sara Sjöborg Wik) är nya svenska mästare i fälttävlan efter en spännande upplösning på Segersjö utanför Örebro.

Inför den avslutande terrängen i det trestjärniga mästerskapet låg ekipaget från Bjärehalvön tvåa, tätt efter ledande Skåneryttaren Anna Nilsson/Candy Girl.

Chippieh visade sin klass och säkerhet i terrängen som reds under bra förutsättningar. Det blev en felfri runda, vilket satte press på Anna Nilsson.

Candy Girl klarade flera av svårigheterna, bland annat vattnet genom det klassiska båthuset på Segersjö, galant. Men trots att ryttaren drev på ända fram till mållinjen blev det lite tidsfel och ett SM-silver.

Bronset gick till Christoffer Forsberg och Hippo’s Sapporo.

Den trestjärniga klassen var också en internationell CCI3*.

Mer information kommer.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat SM i fälttävlan: Referat, intervjuer och bilder (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden