Fälttävlan
30 augusti 2020 11:59

JSM-guld till Wynja Eriksdotter Rubin

MästerskapDet var spännande in i det sista när Wynja Eriksdotter Rubin red hem ett JSM-guld i fälttävlan på Segersjö på söndagen. "Det känns jättebra och jag är jätteglad och stolt," säger den nyblivna mästaren.

JSM-guld till Wynja Eriksdotter Rubin
Glada mästerskapsmedaljörer i Segersjös målområde: Julia Andersson, Wynja Eriksdotter Rubin och Tuva Rosencrantz. Foto: Annelie Frank

Det var tolv ekipage till start i JSM på Segersjö utanför Örebro.

När mästerskapet var färdigridet återstod nio som genomförde mästerskapet.

Söndagens tvåstjärniga mästerskapsterräng reds under fina förutsättningar och innebar en del utmaningar för ekipagen, det blev bland annat något fall i vattnet.

Tajt i toppen

16-åriga hallandsbaserade Wynja Eriksdotter Rubin och Hakunamatata (TRAK val f 2004 e Cavallieri xx-Tarino, uppf Andrea Mueller, äg Stall Venusta Vallis Ab) ledde knappt inför terrängen, med Tuva Rosencrantz och Cassens Coco Valentina (HANN sto f 2010 e Canstakko-Calido I, uppf Marion Und Carsten Voss, äg Jessika Rosencrantz) närmast efter sig. Trea var Julia Andersson/Cocktail Imperial som satte en säker terrängrunda och säkrade medalj tidigt i klassen.

Wynja Eriksdotter Rubin och Hakunamatata gick ut sist och då hade Tuva Rosencrantz satt en dubbelnolla vilket gav ledaren en pytteliten marginal – hon hade råd med 1 tidsfel. Men det blev 0 fel i protokollet.

”Långsam i början”

– Jag var lite långsam i början för jag var osäker på underlaget men sedan när jag kände att det fäste bra kunde jag köra mitt race, säger Wynja Eriksdotter Rubin.

– Det känns jättebra och jag är jätteglad och stolt, fortsätter hon.

JSM var också en internationell CCI2* med över 50 startande och även denna vanns av Wynja Eriksdotter Rubin.

Resultat, JSM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat SM i fälttävlan: Referat, intervjuer och bilder (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden