Dressyr
1 oktober 2020 14:51

Små förändringar i dressyrtoppen

RankningNär september månads resultat har räknats in i världsrankningen för dressyrryttare är Isabell Werth ohotat kvar i dubbel ledning - något som inte bara beror på det fåtal tävlingar som ridits i år. Tyskan har prenumererat på förstaplatsen länge nu.

Små förändringar i dressyrtoppen
Isabell Werth har fyra hästar i topp-13 på världsrankningen. Foto: FEI/DigiShots

Isabell Werth toppar rankningen med Bella Rose 2, strax före Weihegold. Kvar på tredjeplatsen är även denna månad Jessica von Bredow-Werndl, med TSF Dalera.

Werth är även sjua med Emilio 107, och hon gör en klättring med den rätt nya bekantskapen DSP Quantaz (-10, e Quaterback-Hohenstein 4, uppf Dr. Kathrin Damm, äg Victoria Max-Theurer). Quantaz ägs av Werths elev Victoria Max-Theurer, och sedan några månader sitter Isabell i sadeln. Nu tog sig ekipaget in på 13:e plats, en klättring från plats 25 efter fina resultat.

Bästa svensk är Patrik Kittel med Well Done de la Roche, som backat ett steg till nummer 15. Med i topp 20 finns också Therese Nilshagen/Dante Weltino, på 17:e plats.

Senaste dressyrrankningen

Så länge det är begränsat antal FEI-tävlingar gäller inte den vanliga 12-månadersregeln för FEI-rankningen. Normalt räknas resultat 12 månader bakåt, men nu räknas alla resultat från 1 mars 2019, och så kommer det att vara fram tills de internationella tävlingarna är igång som vanligt igen.

Läs mer hos FEI om rankningspoäng under pandemin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden