Dressyr
6 juli 2020 10:37

Isabell Werth segrade i GPS med ny häst

DressyrrankingTyska dressyrryttaren Isabell Werth är stadigt förankrad på både första- och andraplatsen på dressyrens världsrankning, som nu åter uppdaterats efter tävlingsuppehållet. Nu är hon också på gång med en ny häst, och i går segrade ekipaget i en 4* Grand Prix Special.

Isabell Werth segrade i GPS med ny häst
Isabell Werth Foto: Roland Thunholm

Det var i Achleiten i Österrike som Isabell Werth för tredje gången tävlade sin elevs häst i internationella sammanhang. Hästen heter DSP Quantaz (BRAND f 2010 e Quaterback – Hohenstein 4, uppf Dr. Kathrin Damm, äg Victoria Max-Theurer).

Ekipaget fick 80.148 % i GPS, där det var begränsat antal starter som en anpassning till restriktionerna under epidemin, skriver Dressage News.

FEI har också publicerat en ny rankningslista över dressyr, för första gången sedan i mars då tävlingssäsongen stoppades.

Isabell Werth innehar precis som tidigare förstaplatsen med Bella Rose 2 och andraplatsen med Weihegold OLD.

Bästa svensk är, också precis som tidigare, Patrik Kittel med Well Done de la Roche, på plats 14.

Så länge det är begränsat antal FEI-tävlingar gäller inte den vanliga 12-månadersregeln för FEI-rankningen. Normalt räknas resultat 12 månader bakåt, men nu räknas alla resultat från 1 mars 2019, och så kommer det att vara fram tills de internationella tävlingarna är igång som vanligt igen.

Senaste dressyrrankningen

Läs mer hos FEI om rankningspoäng under pandemin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden