Nyheter
11 mars 2020 17:04

Hundratals isolerade efter avelskonferens – SWB kör medlemsmöte som planerat

CoronasmittanI Tyskland har hundratals personer isolerats efter att en uppfödare som deltagit i en avelskonferens testat positivt för corona efter hemkomst. Till helgen ska SWB ha sitt medlems- och fullmäktigemöte i Linköping med en smittorisk som nu betecknas som mycket hög. Efter överläggning har SWB dock gått ut med vissa restriktioner för mötesdeltagarna.

Hundratals isolerade efter avelskonferens – SWB kör medlemsmöte som planerat
SWB:s årsmöte brukar samla omkring 50 deltagare från hela landet (bilden är från ett tidigare möte). Foto: Göran Smedberg

En uppfödare från Berlin, som har testats positivt för coronaviruset, har orsakat att flera hundra människor i Neustadt (Dosse) med omnejd isoleras. Orsaken är ett möte i förra veckan. Då hade Berlin-Brandenburg Horse Sports Association en flera timmar lång konferens i Neustadt (Dosse).

Förutom personal från huvud- och statliga stuterier var ”en hästförädlare från Berlin” och lärarpersonal från Prince of Homburg School bland de 19 deltagarna, skriver Ostprignitz-Ruppin distriktsadministration på sin webbplats.

Efter sin återkomst till Berlin testades uppfödaren positivt för coronaviruset.

Kommunadministrationen har kontrollerat vilka personer som uppfödaren varit kontakt med och därefter stängt skolor, initialt till den 17 mars. Prince of Homburg School i Neustadt (Dosse), ridskolan Mühle Spiegelberg och internatet Schloss Spiegelberg stängs.

Den 21 mars planeras färdighetstestet för eleverna i specialklasserna för hästsport på Prince von Homburg School i Neustadt att ske. Hittills har planeringen inför detta test inte avbrutits.

I helgen ska SWB hålla sitt medlems- och fullmäktigemöte i Linköping, som inleds med en gemensam middag på lördag kväll.

Hur tänker ni kring smittläget och ert medlems- och fullmäktigemöte till helgen?
– Vi kommer att vidta de försiktighetsåtgärder som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Jag har precis skickat ut ett mejl till alla som ska delta om att vi inte vill att man deltar om man har varit i något av riskområdena eller tillhör en riskgrupp, säger Josefin Tinglöf på SWB.

Fullständiga restriktioner och rekommendationer angående medlems- och fullmäktigemöte finns även att läsa på SWB:s hemsida.

Information från SWB angående coronaviruset och medlemsmötet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden