Distansritt
19 november 2019 09:52

Snabb ridning straffas hårdare i distansen

SkärpningFEI:s medlemsländer har godkänt nya regler för distansritt, som bland annat innebär sänkt medelhastighet. Reglerna godkändes först efter omröstningar på flera punkter. Bland annat var länderna oeniga om huruvida det skulle finnas en minimivikt för juniorer och Young riders.

Snabb ridning straffas hårdare i distansen
FEI:s årsmöte har lagt mycket tid på att diskutera nya regler för distansen. Foto: FEI/Liz Gregg

Nya regler för distansen har varit en het fråga inom FEI under lång tid, och en tillfällig distanskommitté har bearbetat regelverket med hänsyn till hästvälfärd.
Vid FEI:s stora möte i Moskva, General Assembly, godkändes det nya regelverket, som bland annat innebär att för snabb ridning kommer att straffas hårdare.

Den tillåtna medelhastigheten sänks från 22 km/timme till 20 km/timme och straffen skärps för dem som överträder medelhastigheten. Ju fler överträdelser, desto längre blir vägen tillbaka för att få tävla på FEI:s tävlingar.

En annan nyhet är att FEI ska ha större inflytande på vilka officiella funktionärer som utses vid distanstävlingar.

Dessutom skärps kvalificeringssystemet, men där gick FEI:s medlemsländer emot kommitténs förslag på ett par punkter, och lättade på några av kvalifikationskraven.

Det nya förslaget om att införa en minimivikt även för juniorer och Young Riders blev också ifrågasatt, men blev slutligen godkänt av en majoritet.

Det var inte enighet kring regelverket när den slutliga röstningen gjordes. 94 medlemsländer ställde sig bakom de nya reglerna, medan 19 var emot.

Redan den 1 januari ska de nya reglerna för distansen träda i kraft, åtminstone i den utsträckning FEI:s huvudkontor hinner få ut informationen om dem.

General Assembly, årsmötet i Internationella Ridsportförbundet FEI, ägnade ett par timmar under måndagen åt distansen. I dag, tisdag, fattas beslut om nya regler för de olika disciplinerna.

Läs mer här.

Följ General Assembly på FEItv.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden