Sverige
8 april 2018 11:27

Snabbt ingripande stoppade brand på ridskola

BrandDet kunde ha blivit betydligt värre, men tack vare några rådiga personer som passerade kunde en brand just utanför ett stall stoppas. Händelsen rubriceras som mordbrand.

Snabbt ingripande stoppade brand på ridskola
När räddningstjänsten anlände var det mesta av branden redan släckt. Foto: Istock

Under lördagskvällen brann det i ensilagebalar intill ett stall på en ridskola i Norrköping, berättar Norrköping News. Några personer som passerade förbi på såg branden och efter att ha sprungit med egna brandsläckare genom hagarna kunde de förhindra en potentiellt mycket värre fortsättning på händelsen.

Bara glödbrand återstod när räddningstjänsten kom till ridskolan och denna kunde de snabbt ta hand om. Enligt tidningen var det i går kväll okänt hur branden hade startat och polisen har varit på platsen.

– Brottsrubriceringen är mordbrand. Vi jobbar utifrån att den var anlagd för att kunna utreda den ordentligt, säger polisen presstalesperson i Region Öst till Ridsport.

Ridskolan skriver på sociala medier att ingen har kommit till skada och att de har bevakning av ett vaktbolag under natten.

Om

mordbrand

Mordbrand behöver, trots namnet, inte betyda att någon avlider. ”Om någon anlägger brand, som innebär fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom, döms för mordbrand till fängelse, lägst två och högst åtta år.” står det i Brottsbalken 13 kap, 1 §.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden