Sverige
5 februari 2021 14:47

Snart dags för åtal mot sadeltjuvar

BrottEfter att flera personer har arbetat heltid med utredningen i tre månader är det snart klart för åtal mot tre personer som misstänks för flera sadelstölder.

Snart dags för åtal mot sadeltjuvar
Polisen menar att de tre männen har stulit sadlar runt om i Sverige sedan 2017. Foto: iStock

Det är polisen som i ett pressmeddelande berättar om den omfattande polisutredningen efter de sadelstölder som drabbade stall runtom i Skaraborg under en period.

Fem utredare och en analytiker har arbetat i tre månader med ärendet och det har bland annat  hållits cirka 130 förhör. Utredningen är 1400 sidor lång och åtal ska väckas mot tre män, som har varit häktade en tid, om en vecka.

– Det är mycket glädjande att ha kunnat bidra till att bryta denna brottsvåg som drabbat många hästägare i Sverige. Gärningsmännen har troligtvis varit verksamma sedan 2017, säger utredningsledaren Yunus Yilmaz i LPO östra Skaraborg i pressmeddelandet.

Polisen säger sig kunna knyta männen till sadelstölder över stora delar av Sverige och menar att de häktade har stulit sadlar sedan 2017. Som bevis finns bland annat bilder på sadlar i de misstänktas telefoner.

De stulna sadlarna har dock inte kunnat återfinnas, förutom en sadel som hittats dumpad i ett dike.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden