Dressyr
27 november 2019 06:30

Snart finaldags i Lövsta Future Challenge

SIHS19På fredag är det dags för årets finaler i Lövsta Future Challenge både för unga ryttare och unga hästar. 200 000 kronor i prispengar står på spel.

Snart finaldags i Lövsta Future Challenge
Nina Rademaekers på Dorano och Marina Mattsson på Quartermain prisades av bland andra Lövstas Tinne Vilhelmson Silfvén och Antonia Ax:son Johnson vid finalerna 2018. Foto: Roland Thunholm

Det är Lövsta Future Challenge som berättar om finalerna i ett pressmeddelande.

Jag är superladdad och peppad. Isabella Tovek.

Säsongen 2019 har haft fem deltävlingar. Åtta ekipage har kvalat in till finalen i Friends Arena; fyra U25-ryttare och fyra unga Grand Prix-hästar.

De fyra unga ryttarna som kvalat in till årets final är Alva Lander/Herbie Hancock Graftebjerg, Isabella Tovek/Happiness 26, Lina Dolk/Languedoc och Emelie AldenFalk/Winton.

– Jag är superladdad och peppad att få avsluta årets tävlingssäsong på topp i finalen av Lövsta Future Challenge, säger Isabella Tovek i pressmeddelandet.

Bland de unga hästarna som deltar är det Johanna DueBoje/Mazy Klövenhöj, Emilie Nyreröd/Floppy Disc, Ida-Linn Lundholm/Empire och Anna Svefors/Flawless.

Johanna DueBoje och Emelie Nyreröd har tidigare deltagit i finalen för U25-ryttare och återvänder nu som etablerade seniorer. Ida-Linn Lundholm gör sin sista gemensamma start med Empire då hästen är såld.

”Känns stort”

– Jag har ridit Empire sen han var sex och ett halvt och har jag utbildat honom hela vägen. Det känns stort och härligt att vi får göra vår sista tävling ihop i Friends. Jag är väldigt tacksam till Jan Brink och till Empires nya ägare Linda Holste som låter oss rida finalen av Lövsta Future Challenge innan han åker. Linda flyger dessutom in från Wellington för att hejja på oss på plats. Under vår sista ritt ska vi njuta, ha kul och göra vårt allra bästa! säger Ida-Linn Lundholm i pressmeddelandet.

Finalen rids precis som den sista kvalomgången i FEI Grand Prix U25, som även kallas ”kort Grand Prix”. Totalt rider ryttarna om prispengen på 200 000 kronor, varav de två segrarna vinner 40 000 kronor vardera.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden