Dressyr
27 oktober 2017 15:17

Sofie Andersson vinnare och Ulla Håkanson hyllad

Elmia 2017Dressyrringens Intermediaire I Kür är en härlig serie som lockat många ut på dressyrens dansgolv. Bäst av alla var YR-ekipaget Sofie Andersson och CSI. Samtidigt passade arrangörerna och AJAX-stipendiaterna på att varmt hylla sin mecenat och inspiration Ulla Håkanson.

Sofie Andersson vinnare och Ulla Håkanson hyllad
Sofie Andersson segrade med härlige CSI. Foto: Kim C Lundin

Küren på Intermediaire I-nivå är en av flera satsningar föreningen Dressyrringen gör för att främja dressyrtävlande på många nivåer. Verkligt fina prispengar lockar ut ryttarna att testa på kür för första gången för en del. I finalen var det mer rutinerade ekipage, åtta till antalet som red final inför domarna Anki Tifelt, Gustaf Svalling och Wiveca Schenholm.

Bäst av alla var rutinerade Sofie Andersson, bara YR men ändå en säker tävlingsryttare som tillsammans med CSI (KWPN f -07 e United- Gribaldi, uppf R. Franssen, äg Team Grocer AB) gjort stordåd på sistone. De segrade efter en fin ritt som gav totalt 73,417 procent.
– Det kändes riktigt bra idag. Jag rider samma kür som till YR-klasserna men så ändrade jag programmet lite till nio byten i vartannat och la in en sax i sluta. Det blev lite ändringar i skrittdelen också och jag tycker det fungerade riktigt bra.
– CSI är lite så att det är allt det grundläggande som är svårt. Jag rider till ett medley av Avicii som min syster man gjort.
– Jag tycker att Dressyrringens serie är så bra för att du kan rida mot ett mål, det blir så mycket roligare och det är fantastiska prispengar.

Prisutdelning
Delar av de åtta finalisterna, inte lätt att fånga åtta rörliga dressyrhästar på bild. Foto: Kim C Lundin

Sundowner (Old f -08 e Sir Donnerhall- Loutano, uppf Stefan Remmel, dr Christa Maria Piskorz, äg Schlagerguttarna och ryttaren) och Nina Lilja visade upp ett härligt schlagermedley där det mesta gick på räls utom kanske piruetterna. Det var roligt att se så hög svårighetsgrad parat med en harmonisk häst riden på träns med riktig samling.
Nina Lilja red bland annat serier på verkligt svåra böjda linjer mitt framför domarna, både hög risk och svårighet. Tredje plats på lite över 69 procent.
– Jag har ridit en hel del fälttävlan och då gör man serpentiner i förvänd galopp så därifrån kommer linjen i alla fall, säger Nina och skrattar.
– Piruetterna blev inte bra idag, en jättelångsam och en i racerfart, inte bra, vi får öva mer. Jag rider på träns för han går så bra på det, vi övar med kandar hemma men jag behöver det inte. Han är fin i handen, går väldigt lätt åt sidan, det här är en häst som är kul att rida varje dag.

Sundowner
Nina Lilja och fine Sundowner Foto: Kim C Lundin

Sofie Relander blev fyra på familjens uppfödning Barcelona MW (SWB f -08 e Figaro R- Riverside, uppf Maria Winberg och Lars Öhrn, äg Maria Winberg) efter en härlig ritt till ”Pirates of the Carabean”. De hade ett svårt kürprogram med fin dramatik till musiken men blev ganska njuggt bedömda tyckte undertecknad sett från sidlinjen. Själv var Sofie riktigt nöjd.
– Vi hade så fin energi och det har jag letat efter hos henne, det blev mycket power och det var jag nöjd med sen blev det en del småmissar, kommenterade hon efter sin ritt.

Barcelona_mw
Sofie Relander hade uppridning på en hand även i sitt program, inte bara på ärevarvet. Foto: Kim C Lundin

Carl Hedin och hans ståtlige Memphis (SWB f -05 e Twiligt- Regazzoni, uppf Åhsa Mattisson, äg Eques Management AB) gjorde ett mäktigt kürprogram med ny fräck musik men inte så svåra linjer. De satte de stora svårigheterna för nivån och valacken ger ett kraftfullt intryck. Silhuetten störs lite av en kort hals och att Memphis gapar lite men C och M-domarna var förtjusta, totalt 72,917 procent.
– Jag är jätte jättenöjd med min runda och med min häst, det kändes riktigt bra, sa Carl Hedin.

Memphis
Memphis är en kraftfull herre liksom husse Carl Hedin. Foto: Kim C Lundin

Jana Wannius och Carl Hedin hyllade Ulla Håkanson under den fina prisutdelningen med samtliga finalister. Hedin höll ett härligt tacktal till Ulla Håkanssn.
– Ulla vad är väl en staty, tänk så oerhört mycket du och din stiftelse betytt för ridsporten i Sverige. Vi AJAX-stipendiater är dig evigt tacksam, utan dig hade vi inte kommit så långt.

Memphis
Carl Hedin och Memphis Foto: Kim C Lundin
Ulla Håkanson
Ulla Håkanson Foto: Kim C Lundin
Ulla Håkanson
Bästa Ulla Håkanson Foto: Kim C Lundin
Ajax-stipendiater
Ajax-stipendiater hyllar sin Ulla Foto: Kim C Lundin

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-