Dressyr
1 oktober 2017 21:36

Revansch för Sofie Relander efter ”hjärnsläpp”

DRESSYRSofie Relander och Liari MW tog hem segern vid dagens Intermédiaire I Kür i Ljungby.
En härlig revansch efter det totala "hjärnsläpp" hon fick under tidigare ritt i klassen.

Revansch för Sofie Relander efter ”hjärnsläpp”
Sofie Relander tog revansch med seger efter dagens hjärnsläpp.

Vid de nationella dressyrtävlingarna i Ljungby reds det idag en Intermédiaire I Kür med åtta startande. Första ekipage ut var Sofie Relander och Barcelona MW, som ingick i Särös lag som tog SM-guld i somras. Sofie berättar på sociala medier om hur hon i programmet helt missade två rörelser, och att hon i domarprotokollet fick en kommentar om hon fick hjärnsläpp under ritten. Ridsport kontaktade Sofie för att få höra vad det var som hände.
– Jag red en snett igenom från M-D i en ökad trav, istället för att rida höger och rätt in i mina högerskolor efter D så red jag vänster och var då ”inne” på min sista linje, som är en till ökning snett igenom mot domarna. De tyckte inte min uppfinningsrikedom var så bra med hela tre travökningar i programmet, dessutom två direkt efter varandra, men vi satte alla, berättar Sofie med ett stort skratt.

Allt resulterade i att Sofie och Barcelona var långt före sin musik när programmet var slut.
– Jag gjorde min halt och hälsning med musiken dundandes – musiken var nog mitt uppe i en ökning när jag stod stilla i en halt. Jag kunde inte annat än flina åt det då.

När Sofie kom ut från banan tyckte hon ändå det hade gått himla bra och kom på många saker som de hade gjort bra.
– Hon kändes helt fantastisk och jag red verkligen varje steg, jag var glad att min tränare Lottie Mattsson var där också och kom snabbt ut till mig och berömde oss för vår insats.

Men Sofie undrade hur hon hade kunnat komma så himla långt före i musiken – och efter några funderingar slog det henne att hon inte hade ridit högeröppna eller slutan. Detta fick hon också bekräftat i protokollet med den brutalt ärliga (och enligt Sofie härliga) kommentaren från domaren Bo Åhman: ”Fick du hjärnsläpp? annars var det ju så bra!!”.
– Jag blev fruktansvärt besviken och ledsen på mig själv en kort sekund, men kunde snabbt tänka på allt positivt vi gjorde i programmet.

Ilskan över hjärnsläppet kom och gick ändå, och i sin ilska höll Sofie på att glömma att hon skulle rida en häst till i klassen – först 50 minuter innan start slog det henne att hon skulle rida Liari MW (SWB val f-06 e Laurentio-Dionysos, uppf Maria Winberg) sist i klassen. Snabbt fick hon lasta ur, borsta och sadla.
– Upp hoppade jag och red fram i lugn och ro, ingen idé att stressa längre.

Sofie kom ändå på sig själv att sitta och älta om hjärnsläppet med Barcelona, men tänkte att nu fick hon chansen att göra om programmet. Hon tänkte igenom programmet många gånger.
– Inne på banan kunde jag verkligen fokusera, jag hade bestämt mig att nu jäklar rider jag och lyssnar på musiken!

Det gick vägen. Sofie och Liari tog hem segern med 70,542 procent.
– Jag blev så himla glad! Han förtjänade verkligen den vinsten, säger Sofie som till slut ändå blev väldigt nöjd efter klassen.

Tvåa i küren kom Sofie AnderssonCSI – det ekipage som vann gårdagens Intermédiaire I B.

Det reds även en Intermédiaire II i Ljungby under söndagen med 13 startande. Segrade i den klassen gjorde Carina Bondesson Pronto (SWB val f-04 e Prestige VDL-Hubertus, uppf Claes-Göran Rudholm). Ekipaget sattes främst av alla domare och slutade på 69,123 procent. På andra plats kom Martina WikströmSantiago med 66,974 procent.

Resultat Ljungby

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-