Dressyr
9 juli 2018 13:47

Sofie Lexner och Scandics lillasyster visade klassen

FalsterboSofie Lexner och Inoraline W imponerade i 5-åringarnas semifinal på måndagen. "Jag tror det är en av de bästa hästar jag har suttit på," säger dressyrryttaren om stoet som har samma mamma som dressyrkändisen Scandic.

Sofie Lexner och Scandics lillasyster visade klassen
Sofie Lexner och Inoraline W tog ledningen efter sin uppvisning i 5-åringarnas dressyrsemifinal.

Sofie Lexner och Inoraline W (KWPN sto f 2013 e Johnson-Amiral, uppf J.W. Greve, äg Christinelund Dressage) gjorde en högklassig uppvisning där allt satt där det skulle.

Fuxstoet visade bland annat uttrycksfulla rörelser, jättefin skritt och lotsades runt med stor precision av sin rutinerade ryttare.

Sofie Lexner strålade som sol efteråt när procenten – 76,420 – kom upp på resultattavlan.
– Det är en väldigt intelligent häst. Jag tycker inte hon har en enda svaghet, säger Sofie Lexner som arbetar hos Christinelund Dressage.

Inoraline W har lite att brås på då hon har samma mamma som Scandic, hingsten som har representerat Sverige många mästerskap tillsammans med Sofie Lexners tränare Patrik Kittel. Hon köptes in av Christinelund Dressage som 4-åring.

Sofie Lexner är inte förvånad över det fina resultatet i semifinalen.
– Jag vet ju vad det är för häst jag sitter på. Men det är en ung häst med lite nerv så man vet ju aldrig, säger hon.

Den nerven syntes det inte mycket av inne på banan. Tvärtom såg stoet ut att höja sig ett snäpp och visade fin form och samling genom hela programmet. Ekipaget tog ledningen när de var klara och 17 ekipage återstod i den 35 ekipage stora semifinalen.

Sofie Lexner har goda förhoppningar om att få behålla stoet för framtida mästerskap, något UVM blir det dock inte då stoet är fött utomlands.
– Jag tror att det är en av de bästa hästar jag har suttit på, säger Sofie Lexner som fick barn för fem månader sedan.

5-åringarnas dressyrfinal är på torsdag. Inoraline W får åka hem till Christinelund Dressage och vila sig fram tills dess.
– Det blir nog bra för henne att komma till sin hemmiljö.

Semifinalen är klar efter 16 i eftermiddag och då är det klart vilka tolv ekipage som gör upp i den.

På Ridsports instagram kan du se och höra en intervju med Sofie Lexner.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden