Hoppning
29 mars 2022 06:25

Sommartour för amatörer i Småland

AmatörtourTre småländska ridklubbar har gått samman och bildat Triple Amateur Tour, en tour öppen för hoppryttare på lite lägre nivå. Vaggeryds Skillingaryds Ridklubb är först ut, innan Gislaved-Anderstorp tar vid och sedan avslutas touren hos Värnamobygden i augusti.

Sommartour för amatörer i Småland
För hoppryttare på lite lägre nivå arrangeras en hopptour med tre deltävlingar i Småland i sommar. Foto: iStock

Touren är öppen för ryttare som rider för en förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Ekipaget får inte ha ridit klasser som är mer än tio centimeter högre än de ska hoppa i amatörtouren, och hästarna ska vara minst sex år. Triple Amateur Tour har tre olika rundor där klasserna sträcker sig från 1,10 upp till 1,30.

Vaggeryds Skillingaryds Ridklubb arrangerar den första tävlingen 27-29 maj, innan touren fortsätter till Gislaved-Anderstorps Ridklubb den 13-14 augusti och avslutas i Värnamo 18-21 augusti.

För att ha chans på prispengarna för totalseger på de olika nivåerna måste ekipaget delta i minst två deltävlingar, där avslutningen är obligatorisk.

Läs mer om Triple Amateur Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden